zaterdag 23 maart 2013

Paasdecoratie

Je zou het niet zeggen als je uit je raam kijkt maar de lente is in het land en ook Pasen komt er alweer aan. Tijdens de kerstperiode versieren wij onze woning graag en ook tijdens de paastijd slaat die decoratiegekte iedere keer weer toe.
Vroeger deed ik daar ijverig aan mee en zette ik ieder jaar opnieuw een paasboom versierd met aangepaste decorstukjes maar nu ben ik daar wat rustiger in geworden. Eén keer plantte ik die kleine tak na de paasperiode, naïef en nietsvermoedend, in onze tuin waar hij in een mum van tijd uitgroeide tot een gigantische boom.
Naar verluid zijn opgezette paaskuikens de nieuwste trend in deco-land en dat kan ik al helemaal niet begrijpen. Niet alleen is zo’n opgezet beestje niet echt diervriendelijk maar bovendien zie ik niet in wat je nu mooi of lief kunt vinden aan zo’n opgezet dier met dode ogen.
In deze periode worden er ook veel levende kuikens verkocht en hoewel ik daar geen voorstander van ben kwam de toenmalige echtgenoot op een keer met zo’n piepkuiken thuis. En ja dat is lief en schattig en dat loopt zo gezellig piepend achter je aan, dus smelt je voor dat beestje. Alleen lijkt het wel of zo’n kuiken bij iedere stap iets laat vallen zodat een mens zich afvraagt hoeveel stront er uit zo’n klein dier kan komen. En na verloop van tijd wordt dat kuikentje een hele kip of meestal eerder een haan en wat moet je daar dan mee? 
Zo liep het ook bij ons dus kreeg de toenmalige echtgenoot de opdracht een onderkomen voor dat beestje te zoeken want wij konden hem echt niet houden. Een collega bleek een heel kippenhok te hebben waar zo’n klein haantje te voren nog wel bij kon dus werd het beestje meegenomen naar het werk waar het lekker warm in de stookruimte werd geparkeerd tot het mee kon naar zijn nieuwe thuis. Hoe het juist is gebeurd is mij nog altijd niet duidelijk maar dat kuikentje haalde zijn nieuwe thuis niet. Naar verluid trapte een van de werkmannen er op en liet dat beestje daar, door het ondoordacht enthousiasme van de mens, zijn laatste piep… .

2 opmerkingen:

  1. ahh..... :D wat een 'grappig' stukje! Van grote glimlach naar Ahhhhh.... (ja.. ik kan het niet anders verwoorden, hah)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal! Hoe schattig ook, met mijn katten zou dat kuikentje het niet lang uithouden hier in huis. Op de een of andere manier heb ik toch meer met kerstversiering dan met paasversiering maar het ziet er wel gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen