Recepten


Taart met appelen en Reblochon #dagen zonder vlees

Fijne-taart-met-appelen_A2

1      kruimeldeeg
1/2   Reblochon
2      eetlepels vloeibare honing
2      appels
2      eetlepels gehakte walnoten
        Rucola
1/2   citroen
        peper

Verwarm de oven op 180°. Schil de appels fijn en besprenkel met de citroen 
Rol het deeg uit en beleg met de appel schijfjes.  Overgiet met de honing en beleg met de in fijne plakjes gesneden kaas. Bestrooi met de gehakte walnoten en breng op smaak met peper.
Bak de taart +/- 15 min goudbruin in de oven. Bestrooi met rucola en dien warm op. Serveer met een slaatje.
Lekker, makkelijk, snel klaar én vegetarisch!

recept gevonden bij Delhaize



South Western pot pie

1 tablespoon vegetable oil
1 large onion, chopped
2 cl garlic
cubed sweet potatoes
1 jar salsa 
1/2 cup water
cayenne pepper, pepper, salt, chili
1 cup whole kernel corn
1 cup black beans, cooked

Cook onion in oil for about 5 min. Stir in sweet potatoes, salsa water and spices. Heat to boiling, then reduce heat. Cover and simmer 20 to 25 min or until potatoes are tender. Stir in corn and beans.

Om het echt helemaal gezond te maken fabriceer je je salsa natuurlijk 'from scratch'. :-) 


foto gepikt van het internet



 



Geen zondige zondagse koffiekoeken voor ons maar deze gezonde perenschotel. Bijkomend voordeel; er hoeft niemand (ik dus) recht uit bed naar de bakker :-).

voor 2 personen

1 Peer
1 banaan
5 gehakte dadels
1 tsp kaneel
amandelmelk of gewone melk met amandelpoeder.

Snij het fruit fijn, meng en overgiet met de melk. Ik deed er nog wat All Bran flakes bij en wat noten. 

foto gepikt van het internet





Gekarameliseerde ananas


In Houston werd te pas en te onpas kaneel in gerechten gebruikt wat bij mij resulteerde in een lichte verslaving. Die overdosis heeft op iedereen een ander effect want mijn toenmalige echtgenoot kreeg eerder een afkeer van het goedje.
Ik gebruik echter nog steeds veel kaneel in de keuken en niet alleen in gerechtjes met appel, wat inderdaad een mooie combinatie is. Zo doe ik regelmatig wat kaneel in mijn yoghurt of mijn koffie omdat een vleugje toch dat zoete geeft zonder de suiker.
Gekarameliseerde ananas is zo lekker maar ook daar zit je weer met die verborgen suikers. Als je de ananas aanbakt in een pan met anti kleeflaag en de suiker vervangt door kaneel heb je een superlekker gerechtje voor bij je platte kaas, yoghurt, of in de iets minder gezondere versie bij je ijs, vla of de pannenkoeken.
Moet je echt eens proberen!





Smooth!
Niets zo lekker en eenvoudig dan een smoothie om je dagelijkse vitamientjes binnen te krijgen. Ik mik regelmatig op goed geluk wat ingredienten in de blender en meestal wordt dat wel wat maar je kan natuurlijk ook volgens een receptje werken. Deze zoete dadelshake is altijd een succesnummer.

Dadelshake
1/4 l amandelmelk 
        (koe- of sojamelk met wat amandelpoeder kan ook natuurlijk)
1 bevroren banaan
6 grote dadels zonder pit

shake it baby!

haal de schil van de banaan en wikkel hem in plastiek folie om in te vriezen, dat werkt makkelijker.


 



Lekkere ontbijttip
De geïnteresseerden onder jullie gun ik de details van mijn ontbijt. Pas op en dat is niet niks je zomaar bloot geven ongekamd en in je pyjama!
In plaats van de klassieke choco of confituur probeer ik 's morgens een beetje gezonder te eten.

Neem twee bruine boterhammen, besmeer met platte kaas, zoet eventueel met ahornsiroop, besprenkel met lijnzaad en beleg met schijfjes peer. Fris, lekker en gezonder dan choco :-).




Home


Teve or not tv?
Leuk programma gezien op Vitaya (uiteraard, waar anders?) over gezonde voeding en de impact daarvan op ons lichaam. 'The Food Clinic'. Een aanrader!


Ik geloof echt in de kracht van gezond eten en ik probeer dan ook zoveel mogelijk voedsel te eten dat zo dicht mogelijk 'bij de boom' vandaan komt. Dat dat niet altijd even evident is ondervind ik dagelijks. Het is 's morgens met je slaapkop bijvoorbeeld veel makkelijker om een boterham met choco te smeren dan iets gezond op je bord mikken. 
Daarom dit receptje voor twee personen. Heel makkelijk, snel klaar, zelfs met een slaapkop, en super lekker!

Appelschotel met noten
ingrediënten :
1 banaan in plakjes
1 appel klein gesneden
25 amandelen, of een notenmengeling
kaneelpoeder
1 theelepel esdoornsiroop
50 gr. rozijnen
amandel- soja of gewone melk

Hak de noten in de food processor, snij het fruit klein, voeg de kaneelpoeder de siroop en de rozijnen toe. Overgiet met de melk. Lekker met havervlokken.

4 opmerkingen:

  1. Vandaag eens lekker in jouw blog rondgeneusd, ook al de schilderijen en tekeningen bekeken, harstikke tof Ziet er allemaal leuk uit.Groetjes John

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt John, das altijd leuk om te horen. En wat moet je anders doen op zo'n regenachtige zondag? Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker allemaal, ik denk dat ik ook een kopje met recepten op mijn blog ga maken, zo leuk !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doen! Das een leuke manier om receptjes uit te wisselen :-)

      Verwijderen