maandag 25 maart 2013

Sesam, open u!

Nu de winter al zo lang in het land is en wij duchtig gebruik maken van de verwarming blijft de deur van onze woonkamer dicht en dat vinden onze katten niet zo fijn. Hippie ligt graag op het bed van de zoon of dochter en Beast kampeert dikwijls tussen de kussens van mijn bed, als hij niet weer in bad zit tenminste, maar vermits de deur gesloten is moeten ze toestemming vragen om binnen of buiten te gaan en dat zint de heren niet.
Beast vraagt die toestemming op zijn eigen neurotisch dwingende wijze door als een gek aan de ruit te krabben en dat vinden wij dan weer niet zo leuk. Hippie staat meestal heel geduldig te wachten of klagelijk te mauwen om onze aandacht te trekken.
En meestal staan wij onmiddellijk op om de heren hun zin te geven, verwend als ze zijn, maar dan pas begint het getalm. Ik weet niet wat het is met katten en deuren maar eens die desbetreffende deur open is blijkt de keuze niet zo simpel en moeten ze nog eens diep nadenken over wat ze nu eigenlijk echt willen. Hippie kan dan stoïcijns naar je zitten kijken terwijl hij de voor- en nadelen lijkt af te wegen en Beast staat meestal een beetje naar voor- en achter te dansen terwijl hij die ongelofelijke moeilijke beslissing zo lang mogelijk tracht uit te stellen. Wij gaan hen dan paaien en lokken om hen van hun oorspronkelijke keuze te overtuigen maar ondanks die aanmoedigingen nemen de heren alle tijd. Soms valt hun beslissing in het voordeel uit en gaan ze dan toch naar de andere kamer zoals hun eerste intenties aangaven. Een andere keer sta je voor joker met de deur in je hand terwijl de heren, zonder je een blik waardig te gunnen, op hun stappen terugkeren om dit ritueel even later te herhalen … .

4 opmerkingen:

 1. Haha, zéér herkenbaar, wij hebben hier een oude poes die de hele dag op haar wenken wordt bediend :-). Deurtje open, deurtje dicht, deurtje toch weer open, nee toch maar weer dicht enz. enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahah :D geweldig!! (nou ja.. voor mij om te lezen dan!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is zo een kattenluikje geen oplossing dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zou kunnen maar in een binnendeur vind ik dat dan weer niet esthetisch verantwoord, of ligt dat aan mij? :-)

   Verwijderen