maandag 11 februari 2013

Voorbarige lenteschoonmaak

Eén kastje per weekhad ik mij voorgenomen en dat lukt inmiddels wel aardig. Hoewel het tempo iets lager ligt dan dat, wegens een steeds acuter gebrek aan enthousiasme want eerlijk gezegd, poetsen is echt mijn ding niet. Ik heb bewondering voor mensen die alles spik en span houden en iedere week netjes dezelfde routine hebben zoals sommige van mijn ijverige vriendinnen, maar zo zit ik niet in elkaar. Poetsen is een karwei dat noodgedwongen moet gebeuren maar soms durf ik dat al eens op de lange baan schuiven of de hoekjes eraf rijden en dat vind ik niet zo erg.


Maar met dat voornemen van die kastjes wil het ondertussen wel lukken want zowel de keuken als de badkamer zijn klaar. Kijk eens hoe schoon mijn keukenkastjes staan te blinken het lijkt wel reclame voor de een of andere interieurzaak.
De volgende kast op het lijstje is mijn kleerkast en daar kijk ik torenhoog tegenaan want ik beken; ik ben de trotse eigenaar van een dubbele kast die propvol zit met kleding in verschillende maten en van heel uiteenlopende leeftijd. Sommige stukken heb ik al zo lang dat ze ondertussen weer als modieus in de rekken hangen. Een grondige mestbeurt lijkt mij dus geen overbodige luxe maar de zin ontbreekt. Maar wie weet wat voor schatten ik achter in mijn kast wel terugvind? Wie weet?

3 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar...wel een goed idee...1 kastje per week...ik zal er eens eerst over nadenken..:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfffff... schoonmaken...... ook niet echt mijn idee. Vind het altijd verbazingwekkend hoe het bij anderen zo schoon kan zijn als je daar een keer 'onverwachts' binnenloopt.
  Goed dat je volhoudt (op zich is één kastje per week wel te doen) en het resultaat mag er zijn ;)
  Meestal voelt het achteraf ook wel erg goed.. toch??!

  Alvast succes voor de kleerkast!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd ik heb ook twee zo'n vriendinnen waar je altijd binnen mag komen en dat ziet eruit ziet als in de boekskes. Niet bij mij dus :-)
   Maar als je zo'n klusje hebt gedaan voelt het idd wel goed.

   Verwijderen