zaterdag 9 februari 2013

Shit happensIk heb hier al eens verteld hoe moeilijk het was om in Houston een wagen te leasen. Blijkbaar is in Amerika geen krediethistoriek hebben erger dan een slecht kredietverleden want iedere deal liep daar op stuk. Tot een vriendelijke Chevy dealer meevoelde met ons probleem en een innige correspondentie met onze Belgische bankdirecteur aanging om na te gaan of wij wel werkelijk kredietwaardig waren en niet de een of andere oplichters die hem een wagen afhandig probeerden te maken. Maar de aanhouder wint en eindelijk, eindelijk kregen wij op een zwoele vrijdagavond ergens eind september de sleutels  van onze goudkleurige Chevy Venture, voor de deal zelfs helemaal rond was en het contract getekend.

Dat wij de koning te rijk waren met onze nieuwe wielen na al die moeizame onderhandeling hoef ik u niet te vertellen, dus gingen wij zaterdagmorgen vroeg op pad naar Galveston Island aan zee want met het Texaanse klimaat lukt het nog best om in september in je T-shirt of zelf in bikini, op het strand te zitten.
We waren nog niet goed weg uit Katy, het stadje waar wij toen woonden, toen er plots een ladder op de snelweg lag die wij onmogelijk konden vermijden. Het verschrikkelijke kabaal dat met de wagen over die ladder rijden maakte staat in mijn geheugen gegrift en de sfeer sloeg onmiddellijk om van jolig en blij naar geschrokken, ongerust en bedrukt. Vermits we niet wisten hoe erg de wagen beschadigd was en of we nog verder konden rijden was het terug richting huis terwijl het bang afwachten was tot de garage ons nieuws bracht over onze nieuwe wielen. En natuurlijk waren wij ook ongerust hoe het met de kosten en het contract, dat zelfs nog niet getekend was, zat dus u begrijpt wel dat wij geen ‘happy campers’ waren toen we de wagen maandag opnieuw gingen ophalen. Maar blijkbaar hadden we ons nodeloos ongerust gemaakt want het enige commentaar dat onze sympathieke Chevrolet dealer had was: ‘this shit happens in Houston’, waarop hij onze minivan zonder bijkomende kosten liet repareren, waarvoor onze dank.

6 opmerkingen:

 1. Shit Happens.. (klassieker :D)

  Zal je altijd zien dat zoiets gebeurd, nét op zo'n moment! Gelukkig maar dat jullie verder niks mankeerde.


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je zelf niet gewond bent is idd het belangrijkste, maar wij waren wel behoorlijk onder de indruk. Iedereen kent wel zo'n momenten. Gelukkig konden we er achteraf om lachen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kleine correctie, die ladder lag er niet maar vloog van een pick-up truck 2 auto's voor ons en wij zagen die perfect in ons richting vliegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Life is fun, but shit happens, indeed :-)
  Dat geeft een andere betekenis aan "Houston, we have a problem" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Houston, we have a problem' das een goeike. Had ik misschien beter als titel gebruikt :-)

   Verwijderen