dinsdag 12 februari 2013

Ik eet mee #dagen zonder vlees

Geen goede voornemens in het begin van het jaar was er gezegd, maar liever 1 initiatief per maand. In januari deed ik mee met de maand van de hoffelijkheid van An Nelissen, van 13 februari tot 30 maart is de dagen zonder vlees actie aan de beurt.
Dagen zonder vlees is een campagne van Alexia Leysen, Vlaamse studente theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht. Uit ontzetting over de enorme impact van vleesproductie op het milieu, lanceerde ze in 2011 voor het eerst de oproep om samen vegetarisch te vasten. Geen pleidooi voor het volledige vegetarisme maar een bewustwordingsactie om te tonen dat minder ook kan. Duizenden Vlamingen gingen de uitdaging mee aan en ook wij deden mee.
Moeilijk denkt u misschien? Helemaal niet! Nu moet ik eerlijk toegeven dat er hier sowieso weinig vis en vlees op het menu staat en er regelmatig vegetarische potjes worden gebrouwen maar volledig vegetarisch gaan vergt toch enige inspanning omdat vlees en vis eten er bij ons zo ingebakken zit. Maar de actie is ook leuk en absoluut niet dwingend dus een dagje zondigen kan best. Bovendien vind ik het plezierig om nieuwe receptjes uit te proberen en andere dingen te proeven en ik ben niet de enige want ook een heleboel bekende Vlamingen hebben zich geëngageerd. Zo zijn Philippe Geubels en Wim Helsen dit jaar het gezicht van de campagne, maar ik vind het filmpje met o.a. Michael Pas en Pieter Embrechts van vorig jaar grappiger. Bij deze dus ... .2 opmerkingen:

 1. Oohhhhhh.. Succes!!! En veel plezier ;)
  Ik doe vanaf het begin van februari mee met de Vegan Challenge, maar pfff, ik vind het nog wel erg lastig. Vooral het 'bewust' zijn ervan (precies wat je zegt, de gewoontes he...) Het uitproberen van nieuwe produkten en gerechten is wel erg leuk :D
  (tof reclame-filmpje - lekker muziekje!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vegan challenge ken ik niet. Het leuke aan dagen zonder vlees is dat het niet dwingend is. Alvast succes!

   Verwijderen