zaterdag 26 januari 2013

To paint or not to paint

Misschien vraagt u zich af waarom het al zo lang geleden is dat ik een berichtje postte over de academie. Wel het antwoord op die vraag is heel simpel, er valt helemaal niets te vertellen. Hoe goed ik vorig schooljaar ook op dreef was, dat ik eindelijk het gevoel had te snappen waarover men het in godsnaam had, van dat ‘wow’ gevoel blijft dit jaar niet veel over en hoewel we al januari zijn modder ik maar wat aan en heb ik nog niets gemaakt waar ik tevreden over ben.
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet meer zo toegewijd en fanatiek met schilderen bezig ben. Ik besteed heel veel tijd en aandacht aan deze blog en gaan werken neemt ook een flinke hap uit mijn tijdsbesteding. Maar toch vind ik het jammer dat het maar niet schijnt te lukken. Nu heb je dat wel meer dat je een hele tijd op een plateau zit en daar door moet ploeteren om toch weer dat beetje meer inzicht te krijgen maar dit plateau duurt wel heel erg lang en ik word een beetje ongeduldig.
Bovendien hangen de hervormingen van het deeltijds kunstonderwijs boven ons hoofd want wie weet wat volgend schooljaar ons gaat brengen. Ik zit in het eerste specialisatiejaar maar als de hervormingen zoals aangekondigd worden uitgevoerd, schaffen ze die twee specialisatiejaren af en dan is het voor mij en mijn medestudenten ‘game over’. Nu begrijp ik wel dat er bespaard moet worden, maar jaren afschaffen en het inschrijvingsgeld gewoonweg even verdubbelen zijn wel heel drastische maatregelen. Ondertussen blijf ik dus gewoon verder ploeteren en hoop ik op meer.

2 opmerkingen:

 1. To paint.
  Wonder en Just Breathe zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Maar dat zijn dus al oudere werkjes. Als me dat terug zou lukken zou ik tevreden zijn dus blijf ik er verder aan werken :-)

   Verwijderen