In Houston werd te pas en te onpas kaneel in gerechten
gebruikt wat bij mij resulteerde in een lichte verslaving. Die overdosis heeft
op iedereen een ander effect want mijn toenmalige echtgenoot kreeg eerder een
afkeer van het goedje.
Ik gebruik echter nog steeds veel kaneel in de keuken
en niet alleen in gerechtjes met appel, wat inderdaad een mooie combinatie is.
Zo doe ik regelmatig wat kaneel in mijn yoghurt of mijn koffie omdat een vleugje
toch dat zoete geeft zonder de suiker.
Gekarameliseerde ananas is zo lekker maar ook daar zit
je weer met die verborgen suikers. Als je de ananas aanbakt in een pan met anti
kleeflaag en de suiker vervangt door kaneel heb je een superlekker gerechtje
voor bij je platte kaas, yoghurt, of in de iets minder gezondere versie bij je
ijs, vla of de pannenkoeken.
Moet je echt eens proberen!
Hmmm ik hou van gekarameliseerde ananas!
BeantwoordenVerwijderen