donderdag 16 augustus 2012

Speel goed!

De zoon was van kleins af een grote fan van Lego blokjes en dat kon ik alleen maar toejuichen. Met dit speelgoed wordt de creativiteit van kinderen gestimuleerd en ze leren bijvoorbeeld ook snel hoe een plan te lezen. Bovendien was het iets wat we gezellig samen konden doen. De blokjes werden uitgezocht en gesorteerd, het plan werd bovengehaald en dan gingen we aan de slag. Jammer genoeg werd de zoon al snel zo bedreven in het ontcijferen van zo’n plan en het bouwen van die constructies dat ik vriendelijk werd bedankt voor mijn diensten en mijn bijdrage gereduceerd tot het sorteren van blokjes en dat was niet leuk!
Maar de zoon bouwde verder en de projecten werden steeds groter en ingewikkelder en zijn bouwsels werden samen met zijn acute Star Wars verslaving, waar hij nu liever niet aan herinnerd wil worden, ook een verzameling. Eenmaal wat ouder was het vooral een robot van Lego waar hij heel wat uurtjes zoet mee was en veel van leerde omdat hij hem keer op keer ombouwde.
Ondertussen is de zoon die Lego periode al lang ontgroeid en staat zijn verzameling, samen met het andere afgedankte speelgoed, in de garage geparkeerd.
Vreemd toch welke herinneringen een artikel in de krant en dito filmpje over het tachtig jarig bestaan van die speelgoedfabrikant kan oproepen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten