maandag 9 september 2013

Stoelendans

Iedereen heeft zijn lievelingsplekje om uit te hangen en bij katten is dat niet anders. Hippie houdt van warmte dus verkiest hij de stoel voor het raam. In de zomer kan hij dan lekker genieten van het zonnetje, ’s winters ligt hij daar knus bij de verwarming. Beast heeft het makkelijk te warm dus kiest hij eerder voor de lederen poef om languit te dromen en ook de rugleuning van de zetel is een favoriet plekje. Of als het echt heel warm is zoekt hij verkoeling in bad.
Maar soms wil Beast ook eens in die comfortabele stoel en kan hij dat plaatsje veroveren. Dat is dan niet naar de zin van Hippie die hem op slinkse wijze verjaagt. Dan begint hij zijn broer heel lief te wassen, zo lang en systematisch dat ik het er zelfs van op mijn systeem krijg. Beast houdt die schoonheidsbehandeling meestal niet lang vol. Dan eindigt het in krakeel waarbij Beast het onderspit moet delven en Hippie triomfantelijk zijn stoel opnieuw claimt.
Als onze twee huistijgers na dit vermoeiend dispuut opnieuw gaan soezen, keert de rust in huis snel terug, tot de volgende ruzie over dat plaatsje!

Op de foto ligt Beast in de stoel en Hippie op de poef.

2 opmerkingen:

  1. We kennen dat hier ook. Ieder heeft zijn plaatsje hier. Maar oh wee, als Marieke toevallig de schoenendoos gebruikt om te slapen.

    Jaja, een schoenendoos. Dat slaapt beter dan een mandje met een dekentje én schapevachtachtig ding erin. Dan is la guerre zunne, want dat is haar doos.

    In de lente/zomer wordt één zetel, de slaapplaats van Marieke en de winter is voorbehouden voor de mandjes bij de verwarming.

    Sukkeltrientjes zunne :-)

    BeantwoordenVerwijderen