zaterdag 28 september 2013

Fusie Artesis - Plantijn, deel 2

Afgelopen dinsdag kreeg de dochter te horen dat haar studietraject niet was goedgekeurd. Van haar studiebegeleider zal u zich wellicht afvragen of via mail? U maakt zich illusies, op die manier communiceert men blijkbaar niet bij het nieuwe AP. Zijzelf kreeg via geen enkel officieel kanaal bericht maar moest het horen van medeleerlingen en is zich dan gaan informeren.
Dat dit een ferme opdoffer was voor de dochter kan u wellicht begrijpen want dit betekende dat zij er nog een jaartje bij moest doen. Maar na de eerste schok bleef de dochter niet bij de pakken zitten en ondernam ze actie door een beleefde mail met haar argumenten naar het schoolhoofd te sturen. Omdat ze geen antwoord kreeg trok ze haar stoute schoenen aan en stapte, zonder afspraak, zijn bureau binnen om haar probleem aan te kaarten.
De dochter trommelde de medestudenten die in hetzelfde schuitje zaten op en samen trokken ze gisteren naar de studiecommissie waar ze hun zaak bepleitten. Uiteindelijk gaf men, zeer tegen de zin, toe en mogen die studenten, zoals vorig jaar was afgesproken, dit schooljaar afstuderen. Case closed en ik ben blij voor de dochter en trots dat zij niet op haar kop heeft laten zitten en dit conflict zo goed heeft aangepakt.
Wat niet wil zeggen dat alles nu vlekkeloos verloopt bij AP want de dochter liet net een Facebook berichtje van een medestudente zien, die maandag aan haar stage moet beginnen maar geen uurrooster heeft gekregen.
Het was een stressvolle week voor de dochter en het belooft een bewogen jaar te worden, bij het nieuwe AP!

5 opmerkingen:

 1. Soms vraag ik me af, gaan ze niet allemaal een beetje te snel. Te veel voluntarisme, te wienig professionalisme.
  Maar wel hoedje af voor je dochter !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik weet het niet. Maar het is wel vreemd dat de communicatie zo slecht verloopt terwijl we zoveel geweldige communicatiemiddelen tot onze beschikking hebben.
   Wordt ongetwijfeld nog vervolgd :-)

   Verwijderen
 2. triestig in deze tijd van communicatiemedewerkers etc etc dat zoiets moet gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de indruk dat de communicatie slechter verloopt ondanks de moderne communicatiemiddelen :-)

   Verwijderen