zondag 4 augustus 2013

Stadsmussen

Naar verluid is vissen behoorlijk populair en niet alleen bij oudere mensen. Ook het jonge grut vertoeft graag aan de waterkant en er zijn zelfs hengelkampen en ‘streetfishing’ wat een viswedstrijd in de stad is waarbij de buit wordt gemeten en teruggezet.
Toen wij met onze grootouders op boerderijvakantie gingen werd er ook al eens gevist. Niet met een blitse hengel maar simpelweg met een stok, een lijntje, een kurken stop en een zelf gefabriceerde haak. Bompa lachte ons schaamteloos uit toen wij met dat primitief materiaal naar ‘de waterval’ trokken en wedde dat wij zonder vangst gingen terugkomen. Toen we onverwacht toch een vis aan de haak sloegen konden we dus niet anders dan het diertje in een emmer mee naar huis nemen als bewijsmateriaal.
Het was onze bedoeling om de gevangene daarna terug vrij te laten in de vijver maar tot onze grote horror viste bompa het slachtoffer van dienst zonder pardon uit de emmer, fileerde hem alsof hij zijn ganse leven niets anders had gedaan, mikte die arme vis in de pan én verorberde hem met veel smaak, terwijl hij meesmuilde dat wij écht wel stadsmussen waren.
Sindsdien werd er nog wel gevist maar werd de buit netjes weer in de vijver gezet, tot groot jolijt van bompa die ons de ganse vakantie smalend ‘stadsmussen’ bleef noemen.


2 opmerkingen:

  1. Jaja, die zelfgemaakte lijntjes, daar hebben wij er ook veel van gehad. Tot we op ons twaalfde een eerste werphengel kregen. Jongens wat een feest :-)

    BeantwoordenVerwijderen