vrijdag 22 februari 2013

Vegetarische lasagne à l'improviste #dagen zonder vlees
Als je kinderen klein zijn stelen ze je hart, nu ze volwassen zijn is het eerder mijn wagen die ze inpikken. Nu vind ik dat niet erg en ze vragen het altijd netjes dus moet ik er ook niet over zeuren maar soms zeg ik te makkelijk ja en kom dan zelf in de problemen.
Zoals dindag bijvoorbeeld toen de zoon op pad was met mijn wagen maar ik vergat dat ik die wielen eigenlijk nodig had voor het wekelijkse tripje naar de supermarkt want ik had niets meer in huis. Dan ga je wat later, zal u wellicht zeggen, en dat is ook zo, alleen werk ik in shiften en die dag toevallig tot zeven uur, dus de boodschappen en het avondmaal moesten voor die tijd klaar staan want ook de dochter is drukbezet met haar stage als verpleegkundige. Ik kon natuurlijk naar de winkel om de hoek maar dat is niet echt mijn favoriete zaak dus trok ik de ijskast en de diepvries open en kijk, niets is blijkbaar relatief want ik kon deze super simpele vegetarische lasagne improviseren met de restjes uit de koelkast en wat ingrediënten uit de diepvries en hij was zo lekker dat hij een plekje in mijn kookboek verdient en ik het recept graag met jullie deel.

Vegetarische lasagne voor 2 à 3 personen

Voor de tomaten/groenten saus:
2 wortelen, 1 rode paprika, 1 ui, 2 t. look, 2 tomaten, een handje diepvrieserwtjes, groenten bouillonblokje, olijfolie, peper, tijm, rozemarijn, paprika, een snuifje kerrie, peterselie
Spinazie vulling:
8 bolletjes diepvriesspinazie, 2 eetlepels zure room, 1 handvol walnoten fijn gehakt, boter, peper, zout, nootmuskaat
Kaassaus:
Boter, bloem, melk, geraspte kaas, peper, zout en nootmuskaat
En last but not least een pakje voorgekookte lasagne.

Snij de groenten fijn voor de tomatensaus en stoof ze in wat olijfolie. Voeg de tomaten als laatste toe en laat pruttelen tot je een saus hebt. Kruidt.
Stoof de diepvriesspinazie aan in een beetje boter en breng op smaak met de zure room en de kruiden. Meng de gehakte walnoten eronder.
Maak een bechamelsaus en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maak laagjes met de lasagne en de verschillende mengsels, you know the drill en bak de lasagne volgens de instructies op de verpakking. Ik liet hem 30 min met aluminiumfolie bakken op 180° en daarna nog een 15-tal minuutjes op 200° zonder folie. Smakelijk!

  

4 opmerkingen:

  1. Kijk, hoe minder in huis, hoe creatiever de gerechten! Hij klinkt lekker (op deze manier durf ik 'm ook wel te maken..).

    Alvast een heel fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahah, als ik denk dat ik niet meer in huis heb en ik trek mijn frigo open dan zie ik daar welgeteld staan: één botervlootje, een potje mayo en met geluk een sneetje kaas. Tel daarbij een yoghurtje dat over datum is en een reeds geopende fles melk en je loopt regelrecht naar de frituur!

    BeantwoordenVerwijderen