vrijdag 15 februari 2013

Gezond eten in Houston #dagen zonder vlees

Ik heb u al regelmatig verteld dat ik mij verbaasde over de slechte eetgewoonten in Houston. Nu lette ik in het begin van ons Texaans avontuur zelf niet zo erg op wat ik in mijn mond stak maar gaandeweg, als reactie op al die excessen die ik rondom mij zag, begon ik ijverig te sporten en op onze voeding te letten waarbij ik regelmatig in conflict kwam met de zoon die al die gigantische Texaanse zoete, vette of fel gekleurde gerechten geweldig vond. 
Zo wou hij graag, zoals zijn klasgenootjes, een 'tray' eten op school maar vermits daar vooral hamburgers, pizza's en hotdogs werden geserveerd kreeg hij dat niet van mij en moest het kind ocharme, als enig buitenbeentje van de klas, een gezond lunchpakketje mee. Nu ze volwassen zijn, zijn mijn kinderen blij met die gezonde voeding en zitten ze op dezelfde golflengte maar toen was het echt tegen die Amerikaanse invloeden opboksen. Dus zocht ik alternatieven en lekkere receptjes zoals dit Tex Mex geïnspireerd vegetarisch stoofpotje dat wel in de smaak viel bij de zoon. Vooral als ik er corn bread bij serveerde.

South Western pot pie

1 tablespoon vegetable oil

1 large onion, chopped
2 cl garlic
cubed sweet potatoes
1 jar salsa 
1/2 cup water
cayenne pepper, pepper, salt, chili
1 cup whole kernel corn
1 cup black beans, cooked

Cook onion in oil for about 5 min. Stir in sweet potatoes, salsa water and spices. Heat to boiling, then reduce heat. Cover and simmer 20 to 25 min or until potatoes are tender. Stir in corn and beans.


Om het echt helemaal gezond te maken fabriceer je je salsa natuurlijk 'from scratch'. :-) 


foto gepikt van het internet

1 opmerking:

  1. Oei, zo opboksen tegen wat daar 'normaal' is is nog knap lastig! Fijn dat je kinderen het nu waarderen, zo heb je zelf ook nog het gevoel dat het goed was (en je niet meer zo schuldig voelen..)
    Hij klinkt lekker (ga 'm printen om eens uit te proberen)

    Alvast een fijn weekend en warme groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen