donderdag 14 februari 2013

Een valse start #dagen zonder vlees

Gisteren ging ‘Dagen Zonder Vlees’ van start en ik ging, wegens organisatorische redenen, al meteen de mist in. Hoezo wegens organisatorische redenen vraagt u zich wellicht af maar dat is eenvoudig te verklaren. Ik kom zeker niet in aanmerking voor de award van huisvrouw van het jaar en heb een broertje dood aan poetsen en boodschappen doen. De boodschappen worden dan ook beperkt tot één,  maximum twee keer per week en toen ik maandag naar de supermarkt ging was ik die vegetarische voornemens compleet uit het oog verloren en kocht een kippetje. Ik had dat beestje natuurlijk  in de diepvries kunnen mikken maar die zat net helemaal vol dus begon ik  ‘Dagen Zonder Vlees’ met een kippenfricassée i.p.v. een vegetarisch gerechtje. Toegegeven, het heeft gesmaakt!

5 opmerkingen:

 1. Ik ken het, het lukt mij ook vaak niet om vegetarisch te eten. Want de vriezer ligt nog vol met van alles, of dan heb ik geen inspiratie voor een leuk recept en grijp ik maar weer terug naar het aardappel-vlees-groente principe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja darr aardappel-vlees-groenten zit er hier ook heel hard ingebakken :-)

   Verwijderen
 2. Gelukkig zijn er nog 39 dagen om wel te slagen in je veggie voornemen en mag je na Pasen ook (af en toe) verderdoen als je daar zin in hebt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan ons best doen! Leuk stukje dat jij schreef trouwens over vasten en carnaval.

   Verwijderen
 3. Ik vind dat een mooi begin, hoor. Wij zijn sinds een half jaar ook helemaal vegetarisch. Ik heb het vegetarisme heel langzaam doorgevoerd in ons huis... eerst vlees geschrapt, toen vis en toen kip. Zo langzaam gegaan dat mijn mannen niets gemerkt hebben. Zij mogen wel nog kip op het brood als ze willen, maar dat is het.

  Succes! Wij dagen zonder vlezen ook.

  BeantwoordenVerwijderen