zaterdag 19 januari 2013

Globetrotter in spe

De dochter wil de wereld zien en daar heeft ze heel wat voor over. Zo gaat ze weinig uit wegens te duur en ook een beetje omdat je als aspirant verpleegkundige eigenlijk weinig tijd hebt tijdens de stages. De dochter is ondertussen al expert in consuminderen en weet mama nog steeds om haar vinger te winden als ze iets nodig heeft.
Bovendien heeft de dochter al veel en hard gewerkt. Vorige zomer vond ze, naast wat losse jobs, vakantiewerk aan de lopende band bij de groenteveiling, een 'brain dead job' volgens haar, waarbij ze de dagen en soms zelfs de uren aftelde. Dat deze baan haar extra motiveerde om te studeren vond ik mooi meegenomen. Toen iedereen op het nieuwe jaar toostte stond de dochter te verkleumen als steward tijdens het Antwerpse vuurwerk en ook haar vakantiejob voor dit jaar is geregeld. Dan kan ze aan de slag als verzorgende op de afdeling oncologie. Als haar uren het toelaten zoekt de dochter nog losse baantjes dus moest u een jobstudent nodig hebben in het Antwerpse, één adres, ik geef het wel door.
Je kunt dus gerust stellen dat de dochter heel wat voor haar reizen over heeft en haar harde werk en zuinigheid werden beloond want begin januari boekte ze een avontuurlijke, basic maar toch nog prijzige reis richting Peru, inclusief twee trektochten waarbij ze een twintigtal plaatsen aandoet waaronder de Inca stad Machu Picchu.
Kleine kindjes worden écht snel groot en trekken dan helemaal alleen de wijde wereld in. Na haar Euro-trip met de trein gaat de dochter dus nog een stapje verder.


tekst gelezen en goedgekeurd door de dochter

2 opmerkingen:

  1. oh, wauw, geweldig!! voor je dochter natuurlijk helemaal, voor jou misschien weer een stukje (zorgen) loslaten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het geweldig dat de dochter zoveel wil reizen en ze er ook wat voor over heeft. Ik hoop voor haar dat het een mooi avontuur wordt en dat er nog veel mogen volgen. Voor de mama is het idd weer een les in loslaten, maar ja die moeten we allemaal leren, niet?

      Verwijderen