donderdag 20 september 2012

En de kat, was nat!Beast en Hippie hebben een ontzettende fascinatie voor het hele bad- en douche gebeuren. Katten bang van water? Ik dacht het niet. Als wij douchen zijn ze er als de kippen, de katten dus, bij om te supporteren en ook tijdens het baden hebben we veel bekijks. Dan staren beide heren ons van op de badrand aan en proberen ze al eens bubbeltjes te vissen of hangt hun staart soms in het water.
Zoals gewoonlijk gaat Beast nog een stapje verder dan zijn broer. Probeer hem niet in bad te zetten want dan spreidt hij zijn vier poten helemaal uit en zet zijn klauwen, maar zelf springt Beast dagelijks het bad in. Als er geen water in staat, wel te verstaan en dan zit hij daar heel trots te kijken alsof hij wil zeggen dat ook hij dat best kan terwijl hij gaat bedelen om aandacht en om gestreeld te worden.
Als dat knuffelmomentje in bad eenmaal voorbij is krijgt de kraan zijn volle aandacht en begint hij haar hevig kopjes te geven. Ik ben verwonderd dat het nog niet eerder is gebeurd, maar wat wij al lang hadden verwacht is hem gisteren dus overkomen. Toen hij weer kopjes gaf aan de kraan duwde hij de hendel naar boven en bezorgde zichzelf een koude douche. De dochter was getuige van het hele gebeuren en viste hem snel uit het nat en hoewel Beast best geschrokken was reageerde hij vrij rustig en liet hij de extra aandacht en het geknuffel die hem te beurt vielen als gevolg van dit incidentje zeer welgevallen.
Zelfs een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zegt het spreekwoord, maar voor een kat gaat dat blijkbaar niet op. Beast was nog niet goed droog of hij sprong alweer in bad om zijn kraan knuffel ritueel af te ronden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten