vrijdag 8 juni 2012

Beertje

Zoals dat zo dikwijls gaat krijgt een schoon nieuw kind op deze wereld een heleboel cadeautjes en bij de dochter was dat niet anders. Maar het kind in kwestie had zelfs al op zeer jonge leeftijd haar voorkeur en in dit geval ging die uit naar een witte ijsbeerknuffel met bijpassende muts en dito sjaal die ze van mijn collega kreeg. Ze doopte deze knuffel ‘Beertje’ of misschien was het een eretitel en Beertje werd voor lange tijd haar beste vriend die ze dan ook overal mee naartoe sleepte.
De muts en sjaal verdwenen algauw, want een beer heeft geen accessoires nodig en zijn mooie witte vacht werd na verloop van tijd heel wat minder wit. Dus ging Beertje regelmatig in bad, lees de wasmachine, terwijl de dochter geduldig voor het toestel zat te wachten tot ze hem terug in haar armen kon sluiten.
Beertje had het niet onder de markt met de dochter als beste vriend, want zij had de vervelende gewoonte om voortdurend over zijn buik of oortje te wrijven met het gevolg dat ‘dokter mama’ de naaidoos dikwijls moest bovenhalen om de scheuren in zijn gehavende pels te herstellen. Van ‘dokter bomma’ kreeg Beertje na jarenlang innig geknuffel een nieuwe neus én een nieuw oog aangemeten want ondanks het feit dat deze eens zo mooie pluche beer er niet meer uitzag bleef hij de lieveling van de dochter.
Maar op een dag gebeurde het onvermijdelijke en was Beertje vermist. Ik weet niet meer waarom ik het zei want een mens zegt soms rare dingen in zo’n situaties, maar mijn verhaal dat Beertje op reis was naar Spanje sloeg aan en gaf me een beetje uitstel om te zoeken naar die onmisbare knuffel of een vervanging op de kop te tikken. Ik belde iedereen waar we die dag geweest waren en van de plaatselijke supermarkt kreeg ik uiteindelijk het verlossende nieuws dat Beertje veilig en wel in het bureau van de manager op ons zat te wachten.
Toen ik de volgende dag, samen met Beertje, de dochter van school ging halen sprak zij hem dan ook vermanend toe dat hij nooit meer alleen op reis mocht gaan.


B e e r t j e


Beertje is op reis naar Spanje,
met het vliegtuig er naartoe.
En nu kan ik écht niet slapen,
ook al ben ik nog zo moe !

Mama zegt dat beertje terugkomt,
maar ze weet ook niet wanneer.
Misschien is hij hier al morgen,
misschien zie ik hem niet meer !

‘ k Wil mijn beertje,
‘k wil mijn knuffel.
Beertje kom nu toch snel terug !
Ik kan niet slapen,
‘k lig te woelen,
op mijn buik, dan op mijn rug.

Mama maakt mij ‘s morgens wakker.
Tijd om nu naar school te gaan !
Als ze mij na school komt halen,
zie ik haar met beertje staan!

2 opmerkingen: