zaterdag 7 april 2012

Over experimenten en onderzoeken.

Mijn kinderen waren vroeger, en nu nog trouwens, gek op National Geographic en Discovery channel en dat kon ik alleen maar aanmoedigen. Zelfs als ik dan existentiële vragen moest beantwoorden zoals ‘hoe is het heelal ontstaan’, vond ik het nog altijd beter dat ze naar een interessant programma keken op een van die zenders in plaats van voor tekenfilms te hangen, wat ze trouwens ook meer dan genoeg deden.
Het gevolg van al dat natuurgeweld op tv was dat de zoon zich toen in een niet alledaags beroep zag zoals bijvoorbeeld marine archeoloog, een beroep waarvan ik nog niet eens wist dat het bestond. In die periode was hij ook gek op dinosaurussen en maakte hij mij op zijn beurt gek met alle mogelijke en onmogelijke weetjes over die uitgestorven kolossen.
Maar daar bleef het niet bij. Toen de zoon van de dochter een klein potje om insecten te vangen en te bestuderen, met bijbehorend vergrootglas en boekje cadeau kreeg vond ik dat allemaal best. Toen hij die critters binnen begon te brengen vond ik het al heel wat minder en keer op keer hadden we discussie over het feit dat die beestjes niet binnen hoorden en dat hij ze best terug vrij kon laten kwestie van de desbetreffende studieobjecten in leven te houden.
Maar ook de dochter deed haar duit in het zakje. Tijdens de wekelijkse poetsbeurt van haar kamer merkte ik op een keer dat er een vreemde weeë geur hing. Niet echt opvallend maar genoeg om mij te storen dus ging ik op zoek naar de oorzaak van dat luchtje. Heel haar kamer heb ik ondersteboven gehaald tot ik in een mandje bedekt met allerlei doekjes en watten een ei vond dat duidelijk over datum was. De dochter, die net een mooi fotoboek had gekregen over verschillende eieren, had dit experimentje opgezet en toen ik haar baby zonder pardon wegkieperde was zij boos en verdrietig omdat ze dit ei zelf wilde ‘uitbroederen’! 

2 opmerkingen:

  1. Hahahaha zalig! Ik herken het nog heel goe van vroeger!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja en er zijn nog veel meer zo'n verhalen he :-)

    BeantwoordenVerwijderen