donderdag 19 september 2013

Fusie Artesis - Plantijn

Vorig jaar zat de dochter nog op Artesis hogeschool, dit jaar werd de met veel tamtam aangekondigde fusie met Plantijn doorgevoerd. Zo’n fusie, dat moet wel goed georganiseerd en doordacht worden zou men zo denken maar blijkbaar doet men daar niet aan mee bij AP.
Zo werd er plots aangekondigd dat het schooljaar één week vroeger zou beginnen. Dat sommige leerlingen al plannen hadden gemaakt voor vakantie of vakantiewerk deed er blijkbaar niet toe bij deze laattijdige aankondiging. Bovendien zou men verwachten dat alles in orde is bij het begin van het nieuwe schooljaar maar niets is minder waar.
Er werd vorige week vrijdag pas een infomoment georganiseerd, de afspraak met de studiebegeleiding kon pas deze dinsdag. Daar kreeg de dochter te horen dat haar studietraject als GST student, dat vorig jaar met de studiebegeleiding werd uitgestippeld, dit jaar misschien niet zou worden goedgekeurd. Wanneer die goedkeuring er al dan niet komt kon men ook niet zeggen dus momenteel kan ze enkel afwachten en staat alles op ‘hold’.
De dochter had geen lesrooster, wist niet in welke groep ze zat en ze kan geen cursussen krijgen vermits ze niet weet of haar traject wordt goedgekeurd. Ondertussen werd de lesrooster en de groep gepubliceerd op Facebook of all places wat niet echt getuigd van organisatie en professionalisme. Maar ja men moet wel roeien met de riemen die men heeft want het digitaal informatiebord van de school is wel toegankelijk maar wat heb je daar aan als je er niets kan van aflezen?
Blijkbaar zijn er ook veel leerkrachten vertrokken wat bij mij de nodige vragen oproept. Of er al vervanging is gevonden en de lessen doorgaan is dus ook nog een groot vraagteken. Doordat die leerkrachten vertrokken hebben veel leerlingen geen mentor, iets wat de dochter gelukkig wel heeft. En dan hebben we het nog niet eens over het geld dat plots van haar printer rekening verdwenen is en de printers die gewoonweg niet zijn aangesloten waardoor ze op school niet kon printen en nog snel snel een andere oplossing moest zoeken.
Omdat de manier van werken veranderd is en er nu het eerste half jaar theorie wordt gegeven en de stages pas in het tweede deel van het schooljaar ingepland  zijn, gaan trajectstudenten die enkel nog stages moeten afwerken een half jaar met hun duimen moeten draaien om er dan pas aan te beginnen, terwijl er vorig jaar gezegd was dat zij in het midden van het schooljaar konden afstuderen. 
U hoort het er is nog veel werk aan de winkel bij AP en er zijn veel vragen waar men geen antwoord op heeft of zelfs geen termijn wanneer dat antwoord gaat komen. De dochter gaat dus naar de lessen, zonder cursussen waarin zij kan volgen of aantekeningen maken en in onzekerheid over haar studietraject. 
Niet bepaald een vlekkeloze start zou ik zo zeggen en een zeer slecht rapport voor het nieuwe AP.


2 opmerkingen:

  1. Wat een slechte zaak dit! Zo is het haast onmogelijk om te studeren. Hoop dat ze het daar snel een beetje op orde krijgen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad. Er is al een klasgenootje van de dochter die in ongeveer dezelfde situatie zit die heeft besloten om dan maar noodgedwongen een jaartje extra te doen. Lijkt mij sterk op winstbejag van de school een jaartje erbij, extra inschrijvingsgeld maal zoveel studenten ... . Wij gaan even de uitspraak van de commissie afwachten maar het is geen leuk gevoel om zo door de school 'gegijzeld' te worden.

      Verwijderen