donderdag 8 augustus 2013

Als de kat van huis is ... .

Ik heb al een paar keer vermeld dat mijn katten werden omgeschoold tot huiskatten, maar echt blij zijn ze daar niet mee. We hebben hier wel een klein terras maar omdat dat op de eerste verdieping gelegen is en ze makkelijk op een auto kunnen springen was ik er nooit echt gerust in om mijn katten daar van het zonnetje te laten genieten. Zeker omdat ik dan zelf niet tot rust kwam want zo’n twee rakkers zijn net kleine kinderen dus er mispeutert altijd wel iemand iets. En dan moet je telkens rechtstaan, ze proberen vangen en voor je de ene hebt terechtgewezen zit de andere alweer met zijn halve lijf over de terrasrand en kan je dus helemaal overnieuw beginnen. Als ik op het terras zat was dat dus dikwijls met de twee katten klagelijk mauwend binnen voor de deur of met twee katten klagelijk mauwend buiten aan de leiband, want vooral Beast vond dit niet leuk .
Maar ondertussen heb ik de oplossing gevonden en heb ik de rand onder het terras helemaal afgezet met kippendraad. Ik weet het, het is geen zicht maar mijn rust is mij veel waard én het is bovendien een oplossing die ik snel terug ongedaan kan maken. Een vliegenhor met velcro houdt het ongedierte buiten en nu kunnen de heren vrij binnen en buiten wanneer het hen schikt. Ze kennen het geluid van het elektrische rolluik dat naar boven wordt gehaald of de terrasdeur die opengaat al zo goed dat ze er als de kippen, of beter de katten, bijzijn om buiten te kunnen. Maar een kat blijft een kat natuurlijk en wat doen katten goed? Juist ja op de reling springen. Een beetje rust dus!

3 opmerkingen:

 1. Één van onze poezen vindt het zalig om op het randje te gaan lopen en dan omkeren! Op zo'n momenten staat mijn hart toch even stil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pluk ze er altijd af en zet ze binnen, maar ja wat wil je het zijn nu eenmaal katten :-)

   Verwijderen
 2. Slimme oplossing! Dat zie je vaker hoor, dat mensen hun balkon of terras hebben afgedekt met gaas, héél handig. Ik heb dat zelf vroeger ook ooit eens laten maken voor mijn katten. Zit je tenminste rustig!

  BeantwoordenVerwijderen