maandag 22 juli 2013

Tropische temperaturen

Nu het hier volop zomert en de temperaturen de 30° overschrijden begint het hier te lijken op Houston in mei. Hoewel het nog niet helemaal hetzelfde is want in Houston heerst een subtropisch klimaat met de nodige vochtigheid wat de gevoelstemperatuur nog een stuk opdrijft.
In het begin van mijn verblijf daar, eind augustus begin september, nam ik nog regelmatig de fiets, tot grote ergernis van de Amerikanen want fietsen doe je recreatief en zeker niet op de openbare weg. Of ik ging overdag regelmatig wandelen maar al gauw kwam mei er weer aan en stegen de temperaturen naar waanzinnig zodat ook ik lekker binnen bleef bij de verkoeling van de airco.
Je paste je gedrag dus aan, zodat er te leven viel met die drukkende hitte. Zo stond ik ’s morgens om 6 uur op om voor dag en dauw met de hond te gaan rollerbladen, lang voor de ergste warmte zijn intrede deed. Het plaatselijke zwembad bracht ook verkoeling en iedere wijk had er wel een. Mijn kinderen gingen graag naar ‘de kikker’ een zwembad met een kikker als schuifaf en met watergeweertjes spelen was zowat de lievelingsbezigheid van de kinderen in de buurt.
Maar het was pas toen mijn schoonmoeder mij erop betrapte dat ik de wagen nam, met de airco op loeiend hard, om van het ene naar het andere winkelplein een paar honderd meter verderop te gaan, dat ik besefte dat ik ondertussen wel echt heel geïntegreerd was.

5 opmerkingen:

 1. Wij mensen passen ons heel erg aan,......gek hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, ik ben deze week ook al om 7u gaan joggen om de hitte voor te zijn, het was zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ik zou het nu ook niet meer kunnen. De Belgische hitte is al voldoende voor mij :-)

   Verwijderen