donderdag 9 mei 2013

De saga van de foor, in 't kort.

Vorige jaar zette ik al eens een boompje op over het gehakketak over de locatie van de Sinksenfoor. Uiteindelijk mocht ze toch op de Gedempte Zuiderdokken kamperen en iedereen was blij. Of toch bijna iedereen.
Dit jaar het vervolg van het verhaal. De zes klagers winnen een kortgeding en de foor der foren moet verhuizen. Dat mensen niet graag ieder jaar zes weken een foor en de bijbehorende overlast voor hun deur hebben kan ik begrijpen. Dat diezelfde klagers een zelfs niet eens zo verborgen agenda hebben maar openlijk ijveren voor het heraanleggen van de Zuiderdokken maakt het verhaal een beetje zuur.  
De foor der foren gaat dus verhuizen naar de Scheldekaaien en daar zijn die bewoners dan weer niet blij om. Er volgen comités, protesten en eisen. Ondertussen worden de voorbereidingen gestart en geeft ‘het stad’ een hoop centen uit aan de nodige infrastructuur. Ik vroeg mij vooral af hoe veilig het kan aan de Scheldekaaien en dan denk ik niet alleen aan kleine kinderen maar ook aan de dronken individuen die quasi obligatoir op zo’n foor rondhangen.
De klagers gaan met ‘het stad’ praten en er komt een akkoord. De foor der foren mag toch op de Gedempte Zuiderdokken en dit voor de komende twee jaar. Daarna moet een andere bestemming gezocht worden én moet de bestemming van de Gedempte Zuiderdokken op papier staan.
Iedereen blij?


2 opmerkingen:

 1. Ik ken Antwerpen niet, dus heb geen idee hoe die locaties eruitzien.
  Een spreidingsplan is niet mogelijk zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee, ik vind het vooral jammer dat de foor er al stond toen die 'klagers' er zijn komen wonen, dus men wist waar men aan begon en nu moet een traditie daarvoor plaats maken. Ik veronderstel dat andere locaties best mogelijk zijn maar tegenstanders daarvan zeggen dan weer dat dat onmiddellijk resulteert in inkomensverlies voor de foorkramers wegen minder bezoekers. Wordt vervolgd zeker?

   Verwijderen