zaterdag 16 maart 2013

Weerpraatje

Terwijl wij kreunen en zeuren over de veel te lange winter lopen de temperaturen in Houston inmiddels al op tot zo’n mooie 26 à 27 graden. Begin april wordt dit makkelijk 30 en meer om vanaf dan stilletjes aan naar bloedheet te gaan. Zalig zal u zeggen, maar eerlijk gezegd altijd mooi weer word je ook gewoon.
Bovendien is het daar in de zomer waanzinnig heet zodat mensen die geen geld hebben om de airco te betalen letterlijk sterven van de hitte. Dan gaven wij altijd een extraatje mee met de elektriciteitsrekening om die mensen te steunen, wat waarschijnlijk bijna letterlijk een druppel op een hete plaat was.
Ik vond die hitte ook zo moeilijk om dragen omdat veel mensen hun airco zo koud zetten, wat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten extra groot maakt. Bij ons thuis stond de airco op een aangename 25° maar dat vonden veel Texanen gewoonweg te heet en daar kregen wij dan ook regelmatig opmerkingen over.
Het klimaat in Houston is subtropisch wat niet alleen heet maar ook heel vochtig weer betekend. Als je bijvoorbeeld buiten komt met je zonnebril op je neus dampt dat ding volledig aan en die vochtigheid maakt de temperatuur net dat beetje ondragelijker.
Maar ik moet toegeven dat het ook aangenaam is om lekker veel in T-shirt rond te lopen of alleen met een licht truitje en onze Texaanse garderobe zag er dan ook helemaal anders uit dan de kleding die we doorgaans in België dragen. Dan denkt u wellicht onmiddellijk aan regenkleding maar ook in Houston kan het flink regenen en stormen.
Maar kom, ik geef toe dat de temperatuur daar best te genieten is, vooral in de winter en tijdens het voorjaar dan. En lekker aan het zwembad zitten geeft je net dat beetje vakantiegevoel en energie dat wij hier in België zo missen bij gebrek aan zon, maar zoals ik al zei, ook dat wordt een mens gewoon. Zo kreeg je mij bijvoorbeeld niet in dat desbetreffende zwembad onder de 30° (86°F) want dat vond ik na verloop van tijd gewoonweg veel te koud. Eenmaal terug in België heb ik dus letterlijk, behoorlijk moeten acclimatiseren.

6 opmerkingen:

 1. De splash pads zijn opgegaan deze week. 27 graden en ik vond het te koud voor Oskar om er te spelen. Maandag wordt het 31 graden en dan ga ik misschien eens kijken met hem. Je wordt die temperatuur echt heel snel gewoon. Wij gaan in juli en augustus overzomeren in België. Ik vrees alleen dat we het daar ongelooflijk koud gaan hebben. Met 27 graden lopen wij hier nu gewoon in een lange broek!

  Ik moet zeggen dat ik wel gek word van dat binnen zitten in de zomer, hoor. Bah. Kijk er echt niet naar uit. Ik voel me dan altijd alsof ze me opgesloten hebben in een vlindertuin. Zo benauwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is grappig, als je dat in België vertelt kijken mensen je een beetje meewarig aan :-). Ik ging ook altijd met de kinderen overzomeren in België. Het grote nadeel daarvan is dat wij veel minder van Texas of Amerika gezien hebben dan gehoopt. Misschien dat Oskar volgende week wel op de splash pads kan spelen. Hier is het nog altijd koud, vandaag iets mooier met een zonnetje dat een beetje probeert door te komen, morgen regen. Geniet er dus maar van, van die 31°!

   Verwijderen
  2. Zullen we doen, dat genieten! Ik denk niet dat je kan begrijpen hoe warm het hier is als je hier nog nooit bent geweest. Je moet die hitte gevoeld hebben. Vind je dat ook niet?

   Verwijderen
  3. Ja dat is zo! Dat was meestal een van de eerste reacties van onze bezoekers, 'ah daar hadden jullie het dus over' :-). Als je dat vertelt zien mensen alleen maar het lekkere warme vakantietemperatuurtje, ja kan dat inderdaad moeilijk uitleggen.

   Verwijderen
 2. Sjonge. Ik weet niet of ik dat gewoon zou worden. Meer dan 30°C vind ik er als dagelijkse leeftemperatuur echt wel over. Houston here we come. Nee, ik denk het niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is dan nog maar april, in de zomer wordt het écht heet :-)In Houston kan je dus ook enkele maanden niet buiten komen, door de hitte!

   Verwijderen