dinsdag 5 maart 2013

Hi Ha Cowboy!

Ik las bij mevrouw Froeliesjes dat het weer rodeo seizoen is in Houston en geloof mij, rodeo in Houston is een serieuze zaak. Dan worden er allerlei evenementen georganiseerd, van plaatselijke kermissen tot een gigantische rodeo show in de Astrodome* met bekende rodeo- en country sterren.
Hoe je het ook draait of keert, je wordt beïnvloed door je omgeving dus besloten wij in ons tweede jaar Houston om eens een kijkje te nemen op de plaatselijke High school rodeo. Het begon allemaal heel vrolijk met kraampjes en dieren, tractors en andere landbouwwerktuigen en wij vielen geweldig uit de toon omdat we zowat als enigen niet uitgedost waren met hoed, geruite hemd of cowboy laarzen. Natuurlijk werd alles opgevrolijkt door country muziek die door de luidsprekers schetterde en wij waren al helemaal in de juiste stemming toen de eerste deelnemers aantraden.
Voor de jongere kinderen werd  een rodeo met schapen gehouden en ik moest het enthousiasme van de zoon wat temperen want dat zag hij helemaal zitten maar aangezien hij nog maar net vijf was viel hij wat buiten de leeftijdscategorie. Dan waren de rodeo clowns aan de beurt om daarna met het echte werk te beginnen.
De eerste deelnemer werd met de nodige bravoure aangekondigd maar al snel werd die jongen van zijn paard geworpen … om niet meer recht te staan. In de jolige stemming die er heerste scheen het even te duren voor iedereen doorhad dat dit niet goed was maar toen de ambulance het terrein kwam oprijden en de omroeper iedereen maande om te blijven zitten wisten we het wel zeker; dit was helemaal niet goed. Ik ben al geen held en voor mij was de lol er dan ook af. Die Texaantjes zijn blijkbaar meer gewoon want iedereen bleef na dit ‘oponthoud’ gewoon kijken om even later vrolijk te supporteren voor de volgende deelnemer. Wij rookies hebben echter snel onze dekentjes gevouwen en ons uit de voeten gemaakt, om nooit meer naar de rodeo te gaan.

*We spreken 1998, het zou best kunnen dat die Astrodome ondertussen met de grond gelijk is gemaakt. Daar was toen al sprake van en nieuwsgezind en ambitieus dat ze daar zijn...

3 opmerkingen:

 1. Neenee, het is nog altijd in en rond het Reliant Stadium te doen. Wij vielen daar ook nogal uit de toon. Ik heb wel boots en O ook, maar we hadden ze die dag niet aan. Tjah, paste niet onder het rokje dat ik die dag aanhad. En Oskar draagt ze alleen maar om naar het bos te gaan.

  Wat een eng verhaal, seg! Brrr. Ik heb daar inderdaad een paar gehavende rodeorijders zien rondlopen. Eentje met de helft van zijn gezicht verminkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat dat gebouw er nog staat. Toen werd er met veel tamtam aangekondigd dat ze een nog groter gingen zetten maar blijkbaar is dat toch niet gelukt.
  Ook grappig dat jullie er ook niet aan gedacht hadden om je op dat evenement te kleden. Het is mij daar wel meer overkomen dat ik de vestimentaire regels niet doorhad :-)
  En ja het is zeker niet ongevaarlijk he, het wordt verpakt en verkocht als ontspanning maar die jongen die daar zo lag, dat ben ik toch nog altijd niet vergeten.
  Gelukkig vond O het leuk en is er bij jullie niets gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver!!

  Geloof ook niet dat dat míjn ding is. En wat grappig dat jullie zo opvielen :)

  BeantwoordenVerwijderen