donderdag 28 maart 2013

Party time!

Mijn vriendinnen weten het al langer; mij moet je geen uitnodiging voor een home party bezorgen en dan bedoel ik niet een echt feestje maar de gelijknamige verkoop avonden waar sommige dames zo gek op zijn.
Ik daarentegen heb een hartsgrondige hekel aan dat soort bijeenkomsten en dat begint al bij de uitnodiging zelf. Dan wordt er vermeld dat het geen verplichting is maar je wilt je vriendin natuurlijk niet teleurstellen met een feestje waar niemand is. Kopen is ook helemaal niet verplicht maar je wordt wel lichtjes onder druk gezet door het cadeautje dat de gastvrouw te wachten staat bij een mooi verkoopcijfer. Gezellig zegt u? Eerlijk? Ik weet niet wat u onder gezellig verstaat maar een hele avond naar de gladde verkooppraatjes over een compleet oninteressant product luisteren valt in mijn woordenboek niet onder de term ‘gezellig’. En dan zijn er nog de producten zelf, wie koopt dat, vraag ik mij telkens weer af. Ieder zijn mening natuurlijk maar volgens mij gaat het steeds over compleet overpriced en overroepen materiaal dat niemand echt wil maar dat verkocht wordt onder het mom van goede kwaliteit én omwille van die emotionele druk waar ik het net over had, al wordt dat bij hoog en bij laag ontkend.
U hoort het al, ik ben geen fan en mijn vriendinnen en kennissen weten dat ze van mij een njet op het request krijgen bij een uitnodiging voor zo’n avond. 
Toen ik vorige vrijdag toch aanwezig was op zo’n party omdat ik tijdens een momentje van zwakte gezwicht was voor de uitnodiging van een doorzetter van een vriendin die me blijft vragen, besefte ik dan ook meteen weer waarom ik er zo’n hekel aan heb en maakte ik mij zo snel mogelijk uit de voeten met het voornemen om in de toekomst weer flink ‘neen dank u’ te zeggen bij een volgende uitnodiging. 

4 opmerkingen:

 1. goede conclusie! (vind het zelf ook niks!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet te doen hoeveel uitnodigingen van tupperwareparty's ik dit jaar al gekregen heb, ik vermoed 5. En we zijn pas april. Eén keer ben ik geweest omdat ik het niet kon afwimpelen. Heb mij een nieuwe pottenlikker gekocht, ik dacht, als ik dan toch onder druk word gezet om iets te kopen, beter iets dat ik dan kan gebruiken. maar ik vind het ook niet leuk om te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij te horen dat er npg iemand is die dat niet zo leuk vindt. Ik dacht al dat ik de enige was :-)

   Verwijderen