maandag 14 januari 2013

De weg naar de hel ...


Is dus inderdaad geplaveid met goede voornemens. Zaterdag zette ik nog een boompje op over consuminderen en dat ik niets meer van kleding zou kopen. Amper één dag later ging ik naar een juwelenverkoop bij een vriendin en kocht een ring.
Een ring dus, die ik eigenlijk helemaal niet nodig had. Of misschien toch wel want mijn dagelijkse ring had zijn beste tijd gehad en hoewel ik andere ringen heb kunnen die niet tippen aan mijn lievelingsexemplaar. Maar strikt genomen had ik dus geen nieuw juweel nodig en toch heb ik iets gekocht. Naar een juwelenverkoop gaan terwijl je wilt consuminderen is natuurlijk niet zo verstandig en is een beetje de kat bij de melk zetten, om maar in de sfeer van deze blog te blijven. Maar tegelijkertijd was het niet zomaar een tripje naar de winkel, het was tevens een bezoekje aan een vriendin en je kunt ook argumenteren dat een juweel geen kledingstuk is want zeg nu zelf, hoeveel van je lieve lijf bedek je met een ring?
We zullen het er maar op houden dat dit een kleine zonde is en dat ik van nu af aan echt begin, met dat consuminderen … .

8 opmerkingen:

 1. vanaf nu of vanaf morgen, wat is het verschil ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede voornemens zijn er volgens mij ook alleen maar om ze lekker eigenwijs weer te kunnen breken, dát is het werkelijk doel van een goed voornemen ;)

  Maar ik snap je wel... heb een ringentick! Daar waar de kasten van anderen misschien uitpuilen met schoenen of tassen, heb ik echt wat met ringen. En deze ziet er wel heel erg stoer uit!

  Succes met de nieuwe start!

  Warme groet,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat ik zowel een schoen, tas als ringen tick heb. Dat wordt dus afkicken :-)

   Verwijderen
 3. Wij proberen ook al jaren te consuminderen. lol. Is ons nog niet echt gelukt. :D Maar de intentie is er wel en dat telt, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd zo. Ik probeer ook, ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen.

   Verwijderen
 4. Toch had je niets moeten kopen he. t Was al tof dat we nog eens konden bijpraten. Maar 'k weet dat het
  met deVictoria-collectie moeilijk is om je aan je goede voornemens te houden. :-)
  Grz Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was heel plezant je nog eens te zien en ik weet dat ik niks moest kopen maar ik ben heel blij met mijn ring. Van nu af aan zal ik mij inhouden :-)

   Verwijderen